Automatska vrata doornet

Razlike i primjena

Naizgled sva automatska vrata izgledaju jednako. Među njima ipak postoje velike razlike. Nepažljiv izbor kasnije Vam može prouzročiti nepotrebne troškove i nezadovoljstvo. Zato, provjerite kakva su vrata prikladna ovisno o tome gdje se ugrađuju (trgovine, restorani, domovi za starije i nemoćne, bolnice, banke…).


Kutna automatska vrata

Polukružna automatska vrata

Dvostruka polukružna automatska vrata

Zidna automatska vrata

Automatska vrata sa staklenom stijenom

Jednokrilna automatska vrata

Dvokrilna teleskopska automatska vrata

Jednokrilna teleskopska automatska vrata

Protupožarna automatska vrata

"Harmonika" automatska vrata

Brza automatska vrata

Okretna automatska vrata

Automatska vrata za pušačke prostore

Robusna automatska vrata

AUTOMATSKA VRATA ZA TRGOVINE

Vrata trgovine otvaraju se bezbroj puta dnevno. Kroz njih preko ljeta ulazi hladan zrak, radi čega klima uređaji moraju neprestano raditi. Po zimi kroz vrata izlazi toplina što čini troškove grijanja astronomskim.

Prodavači u blizini vrata neprestano se bune radi propuha. Radi čega dolazi do toga?
Upotreba zastarjelog sistema otvaranja automatskih vrata dovodi do toga da vrata ostaju otvorena predugo.

Takva vrata se otvaraju kada se stranka njima približava. Radar prepoznaje na kojoj strani vrata je stranka. Kad stranka prođe na drugu stranu vrata nema razloga da vrata ostanu otvorena. Međutim, odlazeću stranku još uvijek primjećuje izlazni radar. Radar naime »ne zna« da li se čovjek vratima približava ili se od njih udaljava.

Svako gibanje za radar znači signal da se vrata moraju otvoriti. Umjesto da se vrata za odlazećim čovjekom zatvore, ona ostanu otvorena. Sve dok čovjek ne istupi iz dohvata radara, vrata ostaju otvorena dodatne 4 sekunde.

Ako to pomnožite sa brojem posjetitelja, nepotrebno vrijeme dok su vrata otvorena krajem mjeseca mjeriti ćete u satima.

AUTOMATSKA VRATA ZA RESTORANE

Ne čini li vam se mnogo puta da vam novac izlazi kroz vrata? Po zimi kroz otvorena vrata ulazi toplina, stoga rastu troškovi. Ljeti izlazi ohlađen zrak, stoga morate prostor dodatno klimatizitrati.

Tokom cijelog ljeta ulaze gosti nezadovoljni propuhom i neželjenom bukom. Kako lako doskočiti svim problemima te značajno smanjiti troškove i podignuti ugled svog lokala? Pravi odabir su automatska vrata DOORNET.

AUTOMATSKA VRATA ZA BOLNICE

Veliki protok ljudi, osoblje u žurbi, bolničke postelje i kolica sa bolesnicima manje pokretni ljudi, bolesnici… Sve je to bolnička svakodnevica. Na hodniku često nastaje gužva. Udaranje vrata i propuh uzrujava kako osoblje tako i bolesnike.

Svaki trenutak kroz vrata odlazi novac. Zimi kroz otvorena vrata izlazi toplina, zato troškovi grijanja rastu. Ljeti izlazi ohlađeni zrak zato je potrebno prostore dodatno klimatizirati.

Hermetički zatvorena automatska vrata za operacijske sobe jednostavno omogućuju održavanje klime u prostoru. Također smanjuju mogućnost zaraze u operacijskoj sali.

Vrata SEALCORD RECORD se također otvaraju bez dodira što omogućava jednostavan prolaz sterilnoj kirurškoj ekipi. Buduće da su vrata hermetički zatvorena klimu je u prostoru lako nadzirati. Temperatura je prikladnija za rad bez intenzivnog rada klima uređaja.

Vrata također komuniciraju sa klima uređajem. Ako se usred operacije vrata otvore klima uređaj zna da su se promijenili klimatski uvjeti u prostoru. Promjene ne počinju jačim puhanjem koje bi ometalo rad i po operacijskoj sobi nosilo nečistoće. Umjesto toga, klima sačeka da se vrata zatvore i nakon toga postupno prilagođava klimatske uvjete. Takav rad štedi energiju.

Vrata operacijske dvorane moraju biti dovoljno velika da kroz njih jednostavno provučete bolesnički krevet sa bolesnikom. Nije ih potrebno otvarati široko ako u prostor ulazi samo čovjek. Vrata  SEALCORD se zato programiraju na način da se za vrijeme operacije vrata otvaraju samo u širini čovjeka. Time smanjujemo ulazak bakterija u prostor i sprječavamo rad klime i njeno pretjerano djelovanje. Ako pri tome treba vrata otvoriti šire to podesite običnim pritiskom na gumb.

Zrakotijesna vrata SEALCORD nude dodatno zaštitu od zračenja i laserskih bljeskova. Vrata u tim uvjetima onemogućavaju ulaz u operacijsku sobu.

Vrata SEALCORD su napravljena iz specijalnih lako perivih materijala. Otporna su na kemikalije i moguće ih je dezinficirati.